Založ si blog

Euromigréna

Voľby do Európskeho parlamentu sa blížia. Mnohí potenciálni voliči však pri čítaní zoznamu zaregistrovaných kandidátov nechápavo krútia hlavami. Nielen nad počtom politických strán a kandidátov usilujúcich sa získať ich dôveru, ale aj nad ich menami a názvami. Politické programy jednotlivých strán vôbec nespomínam, lebo tie nepozná takmer nik. Namiesto jasného a presvedčivého posolstva, sa, predovšetkým nové politické strany, snažia na voličov zapôsobiť najmä svojimi názvami. Určite preto sa v nich často nachádzajú slová ako sloboda, solidarita, právo, spravodlivosť, ľud, občan, národ a až päťkrát sa v nich spomína kresťanstvo a desaťkrát demokracia. Poctivejšie by hádam bolo, myslím to, samozrejme, ironicky, keby všetky politické strany mali namiesto názvov len čísla. Názvy môžu byť a často i sú príliš zavádzajúce.

Koho teda voliť ? Na kandidátnej listine strany „7 statočných“ je predsa uvedených až 13 mien. Ktorí kandidáti sú teda tí statoční a ktorí nie ? Za Stranu moderného Slovenska kandiduje človek, ktorý má 76 rokov. Za Komunistickú stranu Slovenska súkromný podnikateľ. Za Stranu maďarskej komunity človek s rýdzo slovenským priezviskom Králik. Za Slobodu a Solidaritu ľudia odopierajúci počatým deťom právo na život a slobodný príchod na svet. Komu veriť ?

Hľadanie odpovedí na položené otázky bude pre mnohých voličov veľmi ťažké a k volebným urnám ich s najväčšou pravdepodobnosťou opäť veľa nepríde. Nasvedčuje tomu i skutočnosť, že omnoho vyššiu sledovanosť ako diskusie kandidátov na poslancov Európskeho parlamentu majú v týchto dňoch televízne prenosy z majstrovstiev sveta v hokeji. Dajú Slováci aj v sobotu 24. mája prednosť tradičnému športu pred tradičnými spoločenskými hodnotami ?

Slová protirečiace činom

04.02.2015

Áno, je to naozaj tak. Ich slová sa vôbec nezhodujú s činmi. Koho mám na mysli ? No predsa ľudí, ktorí v médiách spochybňujú zmysel a význam referenda o rodine a pritom neváhajú obetovať čas, námahu, ba ani peniaze na to, aby verejnosť od účasti na všeľudovom hlasovaní odradili. Na jednej strane neustále zdôrazňujú, že ochrana manželstva je už zakotvená v Ústave, [...]

Kritika kázne = nepochopenie, alebo účelové prekrúcanie ?

28.01.2015

Pred pár dňami mi na prvej strane denníka Pravda udrel do očí titulok napísaný veľkým a hrubým písmom. Znel : „Nenávistné výroky kňaza o gejoch : Špina, zvrhlosť.“ Zaujal ma natoľko, že som si noviny kúpil, aby som si mohol pomerne rozsiahly článok doma v kľude prečítať. Článok sa týkal kázne, ktorá vraj mala odznieť počas bohoslužby v ktoromsi [...]

Kríza tradičnej rodiny a autogenocída

24.01.2015

Tak, ako každý iný, aj ľudský život má svoj začiatok a koniec. O tom, že sa to týka každého jednotlivca, nepochybuje hádam nikto. Že to isté platí aj vo vzťahu k človeku ako živočíšnemu druhu, si však mnohí vôbec neuvedomujú a ak, tak len v súvislosti s veľkými prírodnými katastrofami či celosvetovými vojenskými konfliktmi. K zániku ľudskej civilizácie však [...]

andrej danko

SNS očakáva stanovisko od Smeru k účasti na stretnutí v Prezidentskom paláci

18.05.2024 12:13

SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča.

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič v kontexte atentátu na premiéra vyzýva ministra Šutaja Eštoka na odstúpenie

18.05.2024 11:44

Šutaj Eštok by mal podľa Matoviča „vytiahnuť hlavu z piesku", prijať za to zodpovednosť a odstúpiť aj z úcty k samotnému Ficovi.

súd, fico, atentát, cintula, šts

Sudca poslal atentátnika do väzby, rozhodnutie nie je právoplatné

18.05.2024 10:00, aktualizované: 14:45

Súd sprevádzali prísne opatrenia, zasadnutie bolo neverejné, novinári sa nedostali ani do areálu. Situáciu sledujeme priamo v Pezinku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 25764x
Priemerná čítanosť článkov: 2863x

Autor blogu

Kategórie