Založ si blog

Slová protirečiace činom

Áno, je to naozaj tak. Ich slová sa vôbec nezhodujú s činmi. Koho mám na mysli ? No predsa ľudí, ktorí v médiách spochybňujú zmysel a význam referenda o rodine a pritom neváhajú obetovať čas, námahu, ba ani peniaze na to, aby verejnosť od účasti na všeľudovom hlasovaní odradili.

Na jednej strane neustále zdôrazňujú, že ochrana manželstva je už zakotvená v Ústave, že podľa v súčasnosti platných zákonov si homosexuálne páry deti adoptovať nemôžu, že referendum je preto zbytočné a aj keby bolo platné, aj tak nič nevyrieši, nič nezmení a jeho výsledok by napokon aj tak museli „schváliť“ poslanci NR SR.

Ak by to všetko bolo naozaj pravdou, prečo toľko kriku, prečo toľko vášní, prečo ich to „zbytočné“ a „nič neriešiace“ referendum tak dráždi ? Prečo napríklad poslanec NR SR Juraj Miškov na referendovú antikampaň údajne z vlastných prostriedkov poskytol 50 000 eur ? Len tak, pre nič – za nič ?

Pravda je taká, že ochrana manželstva už v súčasnosti v Ústave naozaj zakotvená je, kto však môže zaručiť, že to tak bude aj o rok či dva, že sa to ani po budúcich parlamentných voľbách nezmení ?

Je pravdou, že adopcie detí pármi rovnakého pohlavia v súčasnosti na Slovensku nie sú možné. No dokedy ? Rozhodne nie je pravdou, že o nich homosexuálne páry neuvažujú.

Že výsledok všeľudového hlasovania by aj tak museli „schváliť“ poslanci NR SR ? Absurdné. Klamlivé. Zavádzajúce.

Podľa Ústavy Slovenskej republiky, ak bude referendum platné, ak sa ho teda zúčastní viac ako 50 % oprávnených voličov, výsledok referenda vyhlási NR SR ako zákon, a to bez ohľadu na názor samotných poslancov. Zákon vyhlásený na základe výsledku referenda navyše parlament pri akomkoľvek zložení najbližšie tri roky nebude môcť zmeniť a aj v budúcnosti mu na to nebude stačiť jednoduchá nadpolovičná väčšina, teda 76 hlasov, ale bude na to potrebný súhlas ústavnej väčšiny, teda hlasy 90 poslancov NR SR. Referendum teda zbytočné určite nie je.

Ak sa ťa niekto na niečo opýta, je slušné mu odpovedať, vravievali mi kedysi dávno rodičia a tieto ich slová mi prišli na um aj v súvislosti s referendom. Áno, pôjdem a odpoviem. Na rozdiel od mnohých iných totiž mlčanie za odpoveď nepovažujem. Podľa mňa je to len prejav zbabelosti, neschopnosti zaujať stanovisko a vyjadriť svoj názor.

Kritika kázne = nepochopenie, alebo účelové prekrúcanie ?

28.01.2015

Pred pár dňami mi na prvej strane denníka Pravda udrel do očí titulok napísaný veľkým a hrubým písmom. Znel : „Nenávistné výroky kňaza o gejoch : Špina, zvrhlosť.“ Zaujal ma natoľko, že som si noviny kúpil, aby som si mohol pomerne rozsiahly článok doma v kľude prečítať. Článok sa týkal kázne, ktorá vraj mala odznieť počas bohoslužby v ktoromsi [...]

Kríza tradičnej rodiny a autogenocída

24.01.2015

Tak, ako každý iný, aj ľudský život má svoj začiatok a koniec. O tom, že sa to týka každého jednotlivca, nepochybuje hádam nikto. Že to isté platí aj vo vzťahu k človeku ako živočíšnemu druhu, si však mnohí vôbec neuvedomujú a ak, tak len v súvislosti s veľkými prírodnými katastrofami či celosvetovými vojenskými konfliktmi. K zániku ľudskej civilizácie však [...]

Zloba, závist, zášť, . . .

12.01.2015

Nie je to zas až tak dávno, čo sme si na námestiach sľúbili lásku. Nie je to tak dávno, čo sme takmer všetci spievali „zloba, závist, zášť, strach a svár, ty ať pominou“. Často mám však dojem, že pre mnohých z nás to boli len prázdne slová, slová a slová. Tak, ako mnohé iné naše novembrové túžby a želania, ani to pred chvíľou spomenuté sa nesplnilo. [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 25732x
Priemerná čítanosť článkov: 2859x

Autor blogu

Kategórie