Založ si blog

Euromigréna

Voľby do Európskeho parlamentu sa blížia. Mnohí potenciálni voliči však pri čítaní zoznamu zaregistrovaných kandidátov nechápavo krútia hlavami. Nielen nad počtom politických strán a kandidátov usilujúcich sa získať ich dôveru, ale aj nad ich menami a názvami. Politické programy jednotlivých strán vôbec nespomínam, lebo tie nepozná takmer nik. Namiesto jasného a presvedčivého posolstva, sa, predovšetkým nové politické strany, snažia na voličov zapôsobiť najmä svojimi názvami. Určite preto sa v nich často nachádzajú slová ako sloboda, solidarita, právo, spravodlivosť, ľud, občan, národ a až päťkrát sa v nich spomína kresťanstvo a desaťkrát demokracia. Poctivejšie by hádam bolo, myslím to, samozrejme, ironicky, keby všetky politické strany mali namiesto názvov len čísla. Názvy môžu byť a často i sú príliš zavádzajúce.

Koho teda voliť ? Na kandidátnej listine strany „7 statočných“ je predsa uvedených až 13 mien. Ktorí kandidáti sú teda tí statoční a ktorí nie ? Za Stranu moderného Slovenska kandiduje človek, ktorý má 76 rokov. Za Komunistickú stranu Slovenska súkromný podnikateľ. Za Stranu maďarskej komunity človek s rýdzo slovenským priezviskom Králik. Za Slobodu a Solidaritu ľudia odopierajúci počatým deťom právo na život a slobodný príchod na svet. Komu veriť ?

Hľadanie odpovedí na položené otázky bude pre mnohých voličov veľmi ťažké a k volebným urnám ich s najväčšou pravdepodobnosťou opäť veľa nepríde. Nasvedčuje tomu i skutočnosť, že omnoho vyššiu sledovanosť ako diskusie kandidátov na poslancov Európskeho parlamentu majú v týchto dňoch televízne prenosy z majstrovstiev sveta v hokeji. Dajú Slováci aj v sobotu 24. mája prednosť tradičnému športu pred tradičnými spoločenskými hodnotami ?

Slová protirečiace činom

04.02.2015

Áno, je to naozaj tak. Ich slová sa vôbec nezhodujú s činmi. Koho mám na mysli ? No predsa ľudí, ktorí v médiách spochybňujú zmysel a význam referenda o rodine a pritom neváhajú obetovať čas, námahu, ba ani peniaze na to, aby verejnosť od účasti na všeľudovom hlasovaní odradili. Na jednej strane neustále zdôrazňujú, že ochrana manželstva je už zakotvená v Ústave, [...]

Kritika kázne = nepochopenie, alebo účelové prekrúcanie ?

28.01.2015

Pred pár dňami mi na prvej strane denníka Pravda udrel do očí titulok napísaný veľkým a hrubým písmom. Znel : „Nenávistné výroky kňaza o gejoch : Špina, zvrhlosť.“ Zaujal ma natoľko, že som si noviny kúpil, aby som si mohol pomerne rozsiahly článok doma v kľude prečítať. Článok sa týkal kázne, ktorá vraj mala odznieť počas bohoslužby v ktoromsi [...]

Kríza tradičnej rodiny a autogenocída

24.01.2015

Tak, ako každý iný, aj ľudský život má svoj začiatok a koniec. O tom, že sa to týka každého jednotlivca, nepochybuje hádam nikto. Že to isté platí aj vo vzťahu k človeku ako živočíšnemu druhu, si však mnohí vôbec neuvedomujú a ak, tak len v súvislosti s veľkými prírodnými katastrofami či celosvetovými vojenskými konfliktmi. K zániku ľudskej civilizácie však [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 25738x
Priemerná čítanosť článkov: 2860x

Autor blogu

Kategórie